Torna el Gran Recapte d’Aliments a Sant Feliu

Aquest divendres 27 i dissabte 28, arriba la setena edició d’aquesta iniciativa per a la recollida de productes de llarga durada

17 supermercats i més de cent voluntaris ajudaran a coordinar el Gran Recapte amb l’objectiu de mobilitzar la població catalana sobre la realitat actual de la pobresa.


 

La Fundació Banc dels Aliments torna a organitzar enguany el Gran Recapte d’Aliments. A Sant Feliu, disset supermercats s’han unit a la iniciativa, que tindrà lloc aquest divendres i dissabte amb l’objectiu principal de recollir aliments nutritius de llarga durada. Actualment, els més necessaris són l’oli, la llet i els llegums cuits, així com conserves de carn i peix. A banda d’aquesta fita, la campanya també pretén informar la societat sobre la realitat actual de la pobresa al nostre país.

Entre els supermercats participants en aquesta edició, s’hi troben Bonarea, Bon preu/Esclat, Condis, Dia, Lidl i Mercadona. Més de 100 voluntaris coordinaran les donacions que, per tal d’aconseguir els millors resultats possibles, també es podran fer en línia al següent enllaç.

Sensibilitzar sobre la pobresa

L’any passat, el Gran Recapte es va dur a terme a 371 municipis, on es van aconseguir 4.686 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.000 punts habilitats a Catalunya. Més de 20.000 voluntaris van ajudar a coordinar la recollida, un centenar a Sant Feliu.

Actualment, es calcula que un 20% de la població catalana està en risc d’exclusió social, xifra que ha crescut en els darrers anys arran de la crisi econòmica. El Gran Recapte d’Aliments, iniciativa que ha esdevingut massiva des de la seva primera edició l’any 2009, busca també afavorir que, durant tot l’any, la població col·labori amb els Bancs d’Aliments.

Article publicat a Fet a Sant Feliu el 27 de Novembre de 2015. Article original: http://www.fetasantfeliu.cat/noticia/75644/torna-el-gran-recapte-daliments-a-sant-feliu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s